CANDY MET SPORTIEF PENSIOEN

News

CANDY MET SPORTIEF PENSIOEN
2016 Was het laatste jaar waarin Pieter Devos met zijn GP-merrie Candy (Nabab de Rêve) heeft gesprongen. Ze is dit seizoen nog ingezet voor de fokkerij middels embryotransfer en het eerste embryo wordt in primeur te koop aangeboden op de internetveilingwebsite ET-Auction.com. Het gaat om een vrucht van Malito de Rêve.

Met Pieter Devos won Candy op legendarische wijze de duurste Grand Prix ter wereld in Calgary. Ze spronge naar de tweede plaats in de landenprijs van Calgary, derde plaats in de Global Champions Tour van Miami, vierde in de GP van Amsterdam, vijfde in die van Hickstead,… Candy komt uit de stam van Big Ben, die reeds drie Calgary winnaars leverde. Big Ben won zelf twee keer op Spruce Meadows en ook Dixson pakte er de jackpot.
 
Ook de nafok van Candy bewijst zich in de sport. Dochter Handy van HD (Tinka’s Boy) is zopas verkocht aan Tal Milstein en Ilan Ferder en zal met Mark Bluman in Wellington haar sportcarrière verderzetten binnenkort. Met Ann Carton-Grootjans plaatste Handy zich verleden maand in Duinkerke nog in de Rankingproef. Ook Candy’s zoon Grand Canyon van HD (Michael Kearins) sprong Grote Prijzen in Amerika. Gentle van Equinta (Olivier Philippaerts), Important de Muze (Jos Lansink), Intenz van HD (Lucia Vizzini), Gravin van HD (Pieter Kenis) en Indiana van HD (Doron Kuipers) lopen ook al allemaal internationaal. Ook in de fokkerij is dus zeker nog een mooie toekomst weggelegd voor de GP-merrie Candy.

Subscribe to our Newsletter

Always stay informed of our latest news


Back to top